BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, June 17, 2012

PELUANG UNTUK BUAT SEATIME NIE..:-)

Assalamualaikum..:-)
Haih...mohon maaf kepada semua sbb mmg lama dah x jge langsung blog nie...terbiar camtu..xsempat..sbb skang tgh amek R.O.C dan G.O.C...nak nak chief mate la kte kan...so hampir terlupa langsung yg blog ni haram x update....maaf sekali lagi..

Ok, bro sini ada cite skit cam tajuk diatas ada peluang nk buat seatime sbb sy tau tuan tuan semua dah susah payah kesana kemari habis beribu ribu sbb dh di jnji kan oleh sang ejen yg hanya nak duit tuan tuan..tp haram xdak apa kan..mereka x cerita hal yg sebenaq nya..(trsdk loghat kedah plak..:-))

Terasa sesama pelaut agak terkilan jga di hati bila ada yg cerita bang..sy ni habis beribu bang sbb nk naik kapal..tp sampai skang xdak ap..tu la..pkir dlu sebelum buat kta org lama ni mmg ckup mendalam..sprt yg di war war kan oleh tajuk posting kali ini sbnrnya sy nk bgtau yg ada pluang tuk wat seatime sehingga kita boleh dpt"WATCH KEEPING CERTEFICATE" yg mmbawa mksud kita ada pngalamn belayar atau lebih popular dgn buku merah..

"BUKU MERAH" ni adalh bukti penting sbb kapal yg besar2 ni spt tanker, LNG,kontena,supply,kesemuanya mahukan yg ada pnglamn belayar,yg ada buku merah nie..so tu sbb la klau tuan p sana sini interview xdpt sbb xdak apa lam buku pelaut tuan tuan...

Ok,jadi di sini di ferry langkawi mereka skarang memerlukan tenaga kerja yg ramai, dan juga seatime mereka ada..sy rasa terpnggil utk menolong tuan tuan yg ada mslh spt td dgn menawarkan tuan pekerjaan ini.bayaran dikena kan rm 500.

Cita skit sal ferry nie..ferry langkawi banyak jenis pada sapa yg prnh sampai tau la..so prjlnan diorg dalam area domestik, iaitu penang,kuala kedah,kuala perlis, dan satun thailand..dan soalan pling feymes sblum kerja adalah gaji..normal la..suma nk gaji mahal keje senang kan..sy bgtau gaji memang murah permulaan rm750 siap tolak epf dan socco ( tgk byran yg manning cas bpe..berbaloi x) ...yg dinyatakan kt sini adalh tapak pertama tuan untuk seatime anda..gaji murah sbb keje senang..jawatan yang ada ialah sbg AB dan GREESER..ada x sy ckp gaji akan naik? xde kan..tp gaji akan naik..berapa? Keje la dulu tny gaji plak..so ckup kot sampai sini lau nk tny lagi leh ko saya 012 4744077 or 0194987637..awie..:-)leh sms tuk cite panjng..ok..bye bye..

Wassalam

4 comments:

muhammad hasrull said...

Salam..sy nk tnye nie,mcm mane kite nk mule2 dftar??ape yg prlu kite buat??

Wancai Cai said...

Sy berkerja di ferry langkawi dan sekarang ni ferry langkawi memerlukn ramai AB.sesiapa yg berminat sila hubungi sy.(wan rowest 0172747672)

Aliff Hafiz said...

Assalamualaikum..
Nk tanya..kalau rank 4/E nk kerja kt feri ni boleh tak? Nk kerja masa cuti 3 bulan tu..
Terima kasih..

hariyati dewi said...

Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya Hariyati Dewi Tki Hongkong, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu.saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang Ibu tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya saya menemukan jalan /solusi melalui Program Pesugihan Dana Gaib Tanpa Tumbal. saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Dengan keyakina dan keberania saya ikut bergabung untuk mengikuti Program Pesugihan Dana Gaib Tanpa Tumbal dan memohonkan dana sesuai kebutuhan dan kesanggupan saya. Cuma dalam waktu 1 hari 1 malam saya mendapat telpon dari pihak Program tersebut, Alhamdulillah dana yang saya mohonkan sudah cair dan sudah dapat saya gunakan untuk melunasi hutang. jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi
Ki Witjaksono: 085-2222-31459
Atau kunjungi website

Klik-> PESUGIHAN DANA GAIB

Ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya